Folkekøkken for Feinschmeckere

At skrive tekster er en af mine passioner. At udbrede kendskabet til fynske kvalitetsfødevarer er en anden.

De to passioner forener jeg i ’Folkekøkken for Feinschmeckere’, som jeg har skabt sammen med Caroline Penhoat og Anne Mette de Visser.
                

 rodkaal.og.gronkaal                                Lisbet Foged, Anne Mette de Visser og Caroline Penhoat, Foto: Mette Krull

Vores næste middag bliver serveret i Fynske Mediers kantine, når Klub Fyn inviterer Fyens Stiftstidendes faste abonnenter på efterårsmiddag, tilberedt af råvarer fra Smagen af Fyns producenter onsdag den 12. oktober.
Læs mere om arrangementet og hvordan du tilmelder dig her. 

’Folkekøkken for Feinschmeckereer en rejsende restaurant, som forkæler fynboerne med mad, tilberedt fra bunden af fynske råvarer af fineste kvalitet. Maden serverer vi i selskabslokaler og forsamlingshuse over hele Fyn, og hvor det er muligt tager vi udgangspunkt i de råvarer, der netop er at finde på den egn, hvor vi befinder os til det enkelte arrangement.
Synlighed om producenterne, råvarerne og deres anvendelsesmuligheder
Vi vil gerne udbrede kendskabet til de mange fødevarer af virkelig god kvalitet, der bliver produceret på Fyn. Og vi gør det ved at tage ud dér hvor råvarerne er på de tidspunkter, hvor de er der.

Sætter skub i sanserne
Missionen er at vise, at de gode råvarer findes og vise gæster fra lokalområdet og fra hele Fyn, hvordan råvarerne kan anvendes. Vores påstand er, at når gæsterne ser, dufter og smager maden og møder de mennesker, der står bag, vil vejen til de enkelte produkter være kortere.

Vision
Vores vision er, at alle fynboer vil prioritere at købe og anvende lokale produkter og glæde sig over den gode kvalitet.

Tidligere arrangementer

  • Vi har serveret struds i most og drukket øl fra Stensbogård Bryghus i Sankt Hans Selskabslokaler i Odense.
  • Vi har svælget i asparges, sprængt lam og rabarber til øl fra Ørbæk Bryggeri i Foderstoffen i Rudme.
  • Vi har nydt torsk i æblemost med filippa og fennikel, langtidsstegt oksespidsbryst med bagte rodfrugter og kirsebærdessert på Sortekilde i Kerteminde. Kirsebærrene var selvfølgelig fra Herregården Selleberg.
  • Og ikke mindst har vi i samarbejde med Klub Fyn været på kulinarisk udflugt til Drejø, hvor vi besøgte Gl. Elmegård og serverede Øhavsfrokost i forsamlingshuset.

Mad og tekster
Glæden ved at arbejde med de gode råvarer afspejler sig i mine tekster:

Læs folder fra Julearrangement i Allerup-Davinde Husholdningskreds 
Læs folder fra kulinarisk udflugt til Drejø